MAKE UP ARTIST

Intervju - Branislava Kostić

"Izobilje ne razvija kreativnost, već ga siromaštvo podstiče" prva je lekcija koju jedna od naših najboljih šminkerki iznova prenosi učenicama. Njen stil je autentičan, a životnu filozofiju verno oslikava kroz vlastiti umetnički rad. Branislava Kostić je na neki način odrasla na sceni. Bavila se folklorom od pete, a profesionalnim plesom od svoje osamnaeste godine. Više od dve decenije bila je deo scenske priče, pa joj je i svet šminkanja, kome se potajno divila, došao kao prirodan sled okolnosti. Danas je njen prepoznatljiv način šminkanja, po uzoru na žene iz 40-ih, isticanje prave ženske lepote i senzualnosti. Crvene usne i ajlajnerom istaknute oči za nju su vanvremenska dobitna kombinacija. Svestranost koju ispoljava neraskidivo je povezana i sa činjenicom da je po struci diplomirani novinar. Inspiraciju za svet mode, koji joj je otvorio vrata za sve što će kasnije postići, dobila je od majke. Razgovarala sam sa njom tokom jednog kišnog popodneva u predivnom ambijentu prestoničkog boutique hotela Envoy. U svom prepoznatljivom minimalističkom stilu, bez šminke, ali sa velikim osmehom na licu, odmah je svojim šarmom ozarila prostoriju.

GLUMICA

Intervju - Mina Sovtić

Mina Sovtić je od samog početka potpuno svoja i autentična u svom talentu. Od najranijeg  detinjstva bile su joj poznate staze magičnog sveta sedme umetnosti. Nije ni čudo, jer joj je ljubav  prema glumi možda i nesvesno prenela njena majka, naša velika glumica Anica Dobra. Završila je  glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a redovno igra u prestoničkom Zvezdara  teatru. Sanjala je da bude lekar, ali je na vreme shvatila da bi, uprkos neospornom intelektualnom  kapacitetu, prevagnula njena senzibilnija strana ličnosti, stvorena za glumački svet. Čim je stasala,  mnogobrojne uloge samo su se ređale. Igrala je u najpopularnijim televizijskim serijama, od „Korena”, „Žigosani”, „Dug Moru” pa sve do komedije „Tri muškarca i tetka”, sa legendarnom Sekom  Sabljić. Trenutno glumi u aktuelnim televizijskim projektima „Crna svadba” i „Besa”. Uprkos glumačkim korenima, koji su joj pružili dobru osnovu za dalji razvoj, ona se za  vlastitu jedinstvenost u glumi iznova bori i dokazuje.

GLUMICA

Intervju - Milena Radulović

Gluma je njen život. Uporna, hrabra, srčana, uvek borbena i u potrazi sa istinom. Onom koja oslobađa i pruža mogućnost da se ide napred, krupnim koracima ka svetlosti. Osvajanjem vlastite slobode uzdrmala je emotivne okove svih nas. Milena Radulović više je od odlične glumice. Ona je žena koja je pokrenula talas pozitivnih i hrabrih promena, uzdižući se iznad situacije u kojoj su mnogi od nas neretko zaglavljeni. Njena glumačka harizma osvaja na prvi pogled, a oblici njene ličnosti i karaktera su sada već duboko urezani u pore našeg društva.

FOTOGRAFKINJA

Intervju - Monika Pavlović

Fotografija je njeno stanje meditacije, koje pred nju postavlja izazov da ostane dosledna sebi, nikada ne odbacujući vlastitu radoznalost i vedrinu, kao ni otvorenost za nova iskustva i znanja. Za kratko vreme, trud i rad doneli su joj pregršt dobrih prilika, šansu da uči i saradnju sa uticajnim ljudima, koji su joj pomogli na putu ličnog razvoja. Monika Pavlović je fotografkinja koja je svoju profesiju na vreme shvatila ozbiljno. Život joj je pokazao pravi put, doveo je do najboljih u svom poslu. Kroz rad se vodi emocijama, ali i racijom, uspevajući da ih kanališe na najbolji, kreativan način. Venčanja su joj uža specijalnost, gde njena autentičnost dolazi do punog izražaja. Dugogodišnja je saradnica eminentne modne dizajnerke i slikarke Dragane Ognjenović, pa zajedno stvaraju magiju koja i danas traje. Prava energija spaja prave ljude, a njena je bez sumnje posebna...

MODEL

Intervju - Igor Ivanović

Umetnost je autentična, beskompromisna, provokativna, izazovna, ali i vrlo jednostavna. Kada govorimo o svetu mode, ime koje s umetnošću deli sve ove epitete jeste Igor Ivanović. Bavi se već duži niz godina modelingom i dizajnom. U modnim krugovima važi za velikog profesionalca. Manekenstvom se bavi od svoje sedamnaeste godine. Specifičan je po tome što uspeva da na podjednako dobar način iznese i muške i ženske modele. Najveći profesionalni uspon dogodio mu se kada je imao dvadeset dve godine. Početak saradnje sa modnom dizajnerkom Draganom Ognjenović predstavljao je za njega jednu od prekretnica u svetu modelinga. Veliki je pristalica "basic" stila, minimalizma, elegancije i jednostavnosti. Nedavno je imao priliku i da bude deo modnih revija u Parizu. Pre mesec dana vratio se iz modnog Milana....

PROFESIONALNA BALERINA

Intervju - Jovana Mirosavljević

Sa svega tri godine želela je da postane balerina. Nije verovala u uzore, već isključivo u rano pronalaženje vlastitog bića, kroz dobra životna usmerenja. Profesionalni putokaz bila joj je Katarina Milinković, pedagog, koja ju je uvela u svet baleta. Životno iskustvo suočilo ju je sa surovom realnošću da je balet, pored lepih strana, neretko svet strogosti i ljubomore, na šta svaki umetnik treba biti spreman.

Kruna njene baletske edukacije bila je škola u Kanu ”Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower”, jedna od tri najprestižnije u Francuskoj.

U svet modelinga ušla je sa trinaest godina, što je dugo bila njena omiljena sekundarna profesija. Oprobala se uspešno i kao glumica. Najviše uživa u putovanjima, koja joj primarna profesija nesebično pruža. Kao prava umetnica zastupa i tezu da sebičnost nije mana i da ono što vlastitom biću tokom života dugujemo jeste da u njemu što više uživamo, ugađajući na prvom mestu sebi...

D.O. MINIMALISTIC FASHION UNIVERSE

D.O. Shop

Follow Us

D.O. Store

 • +(381 11) 328-3936

  Cara Lazara 9
  Belgrade, Serbia

  Monday-Friday: 10h - 20h
  Saturday: 9h - 16h

D.O. Software

 • +(381 11) 303-7061

  Cara Lazara 14
  Belgrade, Serbia

  Monday-Friday: 10h - 20h
  Saturday: 9h - 16h